PROGRAMJAINK, AVAGY AMIT MI TETTÜNK

2010 május 15. Vízi majális az újpesti öbölben:

A Budapesti Evezős Egyesület népszigeti sporttelepén színes kavalkád fogadott bennünket: ugrálóvár, bábszínpad, dióverés, lovag küzdelme a többfejű sárkánnyal, meg hasonló izgalmak. Az öböl vizén pedig folyamatos pezsgés: egymást követték a különböző evezősversenyek.
Tökjó volt, az asztalainknál néha alig jutott hely a sok gyerek-alkotónak.
A délutánra sajnos menetrendszerűen érkező eső is csak nehezen mosott ki bennünket a helyünkről :-( .
Jó volt, köszönet a résztvevőknek, és a bennünket meghívó rendezőknek (XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft.)
!
Az alkotó gyereksereg:
(Alkotásaikat a gyermekek világállama menüpont alatt lehet megtekinteni)


Hajtogatók:




------------------------------------------------------------------




2010.Április 25. József Attila Művelődési Központ, Zöld Nap a Kerületért

Ezen a rendezvényen a Művelődési Központ meghívására vettünk részt. Talán azért, mert ugyanekkor volt a választások első fordulója, talán, mert az első igazán nyárias nap is, nem jött akkora tömeg, mint amekkorában titkon reménykedtünk.
Azért persze így is született szépséges rajz, papírból hajtogatott békáink vidáman és nagyokat ugrottak :-)



A békaugrató verseny döntője:


Standunk:



-----------------------------------------------------------------


Tisztább környezetért:


Szombaton 1 fővel mi is részt vettünk a börzsöny alapítvány és a magyar madártani egyesület börzsönyi helyi csoportja által királyréten szervezett takarítási akcióban. a környéki turista- illetve aszfaltutakról és környékükről összegyűjtött szeméttel nagyszámú zsákot töltöttünk meg.reméljük, hogy a természet most megtisztított része egy kicsit fellélegzik, illetve, hogy sokan lesznek az arra járók között, akiket a mostani tiszta állapot arra ösztönöz, hogy ne hagyják ott az erdőben, patakban, úton a keletkezett hulladékaikat.





-------------------------------------------------------------------------



Jól sikerült rendezvényt bonyolítottunk le 2009 január 16-án kora délután:az újpesti bajza józsef általános iskola szépen gondozott udvarán álló fákra, a madaraink téli megsegítésére, madáretetőket - és azokban természetesen madáreleségeket - helyeztünk ki.
Alapítványunk rövid bemutatkozása után az igen szépszámú tanuló- és pedagógus közönségnek dr. Altbacker Ailmos professzor úr az ELTE Gödi Biológiai Állomásának vezetője tartott rövid, de nagyon informatív és élvezetes előadást a madarak felismeréséről, szokásaikról, etetésükről.
Majd jött a 'Csőrbarátok Társasága' - a felsősök közül az etetők folyamatos fenntartására vállalkozott tanulók -, akik elhelyezték és eleséggel feltöltötték a két, e célra előkészített madáretetőt.
Egy kis szellemi vetélkedés - az előzőekben hallhatott tudnivalókból feltett kérdések megválaszolása díjak ellenében - következett, és lassan elbúcsúztunk az emlékezetes, de egyre hűvösödő délutántól.
A Gyermekek Világöröksége Alapítvány kuratóriuma ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik a rendezvény sikeres megvalósulásában segítettek:az Újpesti Bajza József Általános Iskola pedagógusainak, tanulóinak, technikai munkatársainak; elsősorban is Kohodné Tóth Andrea igazgató asszonynak,dr. Altbacker Vilmosnak, a MTA doktorának, az ELTE gödi Biológiai Állomása vezetőjének,az Újpest TV-Újpesti Napló munkatársainak, az MR1 Kossuth Rádió munkatársának.

----------------------------------------------------------------------------------

egy hihetetlenül jó hangulatú délután részesei lehettünk december 22-én: a Nem adom fel Alapítvány, a Szabad Eklektikus Műhely, a Civil Rádió, a Juventus Rádió és az Óbudai Értelmileg Akadályozottak Napközi Otthona szervezésében és lebonyolításában került sor a 'jobb velünk a világ! - karácsonyt mindenkinek! - jusson sütemény mindenki ünnepi asztalára!' című rendezvényre.
a nyugati téri aluljárónak a Skála metro felőli oldalán már délelőtt tizenegytől fogadták a szervezők a csomagolt bolti élelmiszerekből (elsősorban sütemény) álló adományokat mindazoktól, akik így gondolták szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.
alapítványunk szerény adománnyal - háromféle bejgli és egy adag szaloncukorka - tudott hozzájárulni a szép kezdeményezéshez.
azután délután négytől izgatott várakozással induló, majd fergetegessé fokozódó buli vette kezdetét: a zenét a lélegzetelállító nemadomfel együttes nyomta, akikhez rövidebb betétek erejéig ferenczi györgy és takács tamás is beszállt. a Csepp Színitanoda látványos számokkal színesítette a programot.
Eközben az egyre növekvő számú rászorulók részére a szervezők serényen porciózták a nagyon szép mennyiségben összegyűlt - és menet közben is folyamatosan szaporodó - karácsonyi asztalra valókat. a gyermekek világöröksége alapítvány önkéntese a forró tea poharakba adagolását végezte.
A hangulat remek volt, jó zene dübörgött, nagyszámú rászoruló jutott meleg italhoz és komoly élelmiszer-ajándékhoz; egy asztalnál serény kézműveskedés folyt, a buli utolsó pillanatáig egyre érkeztek az élelmiszer adományok, és jólesően szép számban gyarapították a járókelők a pénz-adományok fogadására kitett dobozt is.
Jobb velük a világ - Köszönjük, hogy részt vehettünk, örömmel segítettünk!


---------------------------------------------------------------------

Az elmúlt szombaton az ELTE gödi Biológiai Állomásán egy klassz programban vehettünk részt.
A kedves házigazdák (nagypapától az unokákig) irányításával és segítségével legalább négyféle téli madáretető összeállítását tanultuk meg. A vendéglátóink által előre elkészített alkatrészekből gyerekek-felnőttek sajátkezűleg "gyártottuk le" az etetőket, s közben elsajátíthattuk a madarak eleségéül szolgáló faggyú-mag-gombócok előállítását is. A csudajó program során, aki megéhezett, zsíros- és lekvároskenyér harapnivalóhoz is hozzájutott a házigazdák jóvoltából.
Köszönjük a vendéglátóknak a lehetőséget, a gondoskodást és a gyorsan elröppent délelőtt maradandó emlékét!

---------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések: