PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

Pályázati határidő meghosszabbítása 2009

nagy örömünkre, sorjáznak a szebbnél szebb pályaművek az eredetileg február 20-i beküldési határidővel meghirdetett képzőművészeti pályázatunkra.
esetleges további kedvcsinálás érdekében a beküldési határidőt meghosszabbítjuk/módosítjuk:2009 február 28-ra, minden egyéb eredeti feltétel változatlanul hagyása mellett.

----------------------------------------------------------------------------------






Gyermekrajz Pályázat 2009




a gyermekek világöröksége alapítvány gyermekrajz pályázatot hirdet
10-14 éves tanulók részére
az alábbi témakörben és feltételekkel
válassz egy helyet közeli környezetedben - legyen az természeti képződmény vagy emberi alkotás -, amit fontosnak tartasz megőrizni a jövő nemzedékei számára, méltónak tartasz arra, hogy elnyerje a gyermekek világöröksége címet.
ezt a helyszínt - például egy tájat, egy ember által alkotott építményt, vagy egy pontot valahol, ahonnan egy szép természeti jelenség látható - örökítsd meg/ábrázold festészeti vagy grafikai technikával úgy, ahogyan te látod azt.
a maximum a/3 méretű (30 x 40 cm) papírképek hátoldalán kérjük feltüntetni a készítőjük nevét, életkorát, a kép címét, valamint egy rövid leírást a képen szereplő témáról (miért ezt tartod megőrzendőnek, hogyan gondolod megőrizhetőnek).
a pályaműveket zsűri bírálja el. a zsűri által kiválasztott darabokon ábrázoltak bekerülnek a gyermekek világörökségébe, amit a http://www.paxisland.com/ honlapunkon, valamint a http://www.paxisland.blogspot.com/ blogunkban publikálunk.
a zsűri díjakat is odaítél az arra érdemesnek ítélt munkák alkotóinak. megfelelő számú bemutatható alkotás beérkezése esetén alapítványunk azokat kiállításon szándékozik közszemlére tenni.
a keret és paszpartúra nélküli, megfelelő védelmet biztosító módon csomagolt pályaműveket lehetőleg postai úton kérjük az alábbi címre eljuttatni:
gyermekek világöröksége alapítvány c/o mekkey péter, 1047 Fóti út 59. II/4.
beérkezési határidő: 2009. február 20.
a postára adott alkotásokért a gyermekek világöröksége alapítványnak nem áll módjában felelősséget vállalni.
a nyertes alkotások az alapítvány tulajdonát képezik. a többi munka előzetes telefoni egyeztetést követően személyesen átvehető a fenti címen.
a beküldő pályamunkájának beküldésével tudomásul veszi és elfogadja a kiírás feltételeit.
további információk elérhetők a 30 919 5007 telefonszámon, vagy a paxisland@gmail.com e-mail címen.

--------------------------------------------------------------------------------------------






Fotópályázat 2009






a gyermekek világöröksége alapítvány"zegzugok a kerületben" címmelfotopályázatot hirdet meg
a pályázaton való részvételre várjuk az - elsősorban a IV. kerületben élő vagy ott iskolába járó - 10-14 éves (a 2008/2009. tanévben felső tagozatos) tanulókat.
a pályázat témája: örökítsd meg mobiltelefonoddal (de csak ha már van erre alkalmas készüléked - ha nincs, ne kezdd el a szüleidet nyaggatni új mobilért!) a kerületedben található olyan látnivalókat, amelyeket szépnek, érdekesnek, megőrzésre érdemesnek tartasz. ha nyitott szemmel jársz-kelsz, biztosan számos ilyen megörökítésre érdemes helyszínt találsz. amennyiben valamilyen személyes élményed vagy kötődésed is van a lefotózott látnivalóval kapcsolatban, bizonyos, hogy még különlegesebb lehet az alkotásod.
a pályaművek beküldése: az elkészült munkákat - egy személy legfeljebb 5 fotoval vehet részt a pályázaton - 2009. január 30-ig kell az alapítvány honlapjára (http://www.paxisland.com/) feltölteni. az ezen határidőt lekéső műveket nem áll módunkban pályázati alkotásokként kezelni :(
a képekhez mellékelni kell azok címét (= amit a foto ábrázol + a földrajzi helye), a készítőjük/beküldőjük nevét, életkorát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím). az alapítvány a fotopályázattal összefüggésben a birtokába kerülő személyi adatokat bizalmasan kezeli.
a pályázatra beérkezett műveket az alapítvány kuratóriuma által felkért zsűri értékeli ki. megfelelő számú értékelhető munka beérkezése esetén azokból 'vándorkiállítás' megszervezését tervezzük. a zsűri értékelésének eredményét, a vándorkiállítás részleteit az alapítvány a blogjában (http://www.paxisland.blogspot.com/) teszi közzé. a zsűri által legjobbnak ítélt 5 munka alkotóját az alapítvány tárgyi elismerésben részesíti.
a beküldött művekkel azoknak a honlapra kerülésétől kezdve az alpítvány rendelkezik. a fel nem használt alkotásokat nem őrizzük meg.
a pályázatra pályművet beküldő a beküldés tényével tudomásul veszi és elfogadja a pályázati feltételeket.

--------------------------------------------------------------------------------------
Fotópályázat 2008

A Gyermekek Világöröksége Alapítvány
"Zeg-zugok a kerületünkben" címmel fotopályázatot hirdet meg
az alábbi feltételekkel
A pályázaton való részvételre várjuk az - elsősorban a IV. kerületben élő vagy ott iskolába járó - 10-14 éves tanulókat.
A pályázat témája
Örökítsd meg mobiltelefonoddal (de csak ha már van erre alkalmas készüléked - ha nincs, ne kezdd el a szüleidet nyaggatni új mobilért!) a kerületedben található olyan látnivalókat, amelyeket szépnek, érdekesnek, megőrzésre érdemesnek tartasz.
Ha nyitott szemmel jársz-kelsz például most az iskolai szünet idején, biztosan számos ilyen megörökítésre érdemes helyszínt találsz. Amennyiben valamilyen személyes élményed vagy kötődéses is van a lefotozott látnivalóval kapcsolatban, bizonyos, hogy még különlegesebb lesz a pályaműved.
A pályázatok beküldése
Az elkészült munkákat - egy személy legfeljebb 3 képpel vehet részt a pályázaton - 2008. november 15-ig kell az alapítványnak címezve a paxisland@gmail.com címre elküldeni. Az ezen határidőt lekéső műveket nem áll módunkban pályaművekként kezelni. A képekhez mellékelni kell azok címét (= amit a kép ábrázol + a földrajzi helye), a készítő/beküldő nevét, életkorát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím). Az Alapítvány a fotopályázattal összefüggésben a birtokába kerülő személyi adatokat bizalmasan kezeli.
A beküldött műalkotásokat az alapítvány kuratóriuma által felkért zsűri értékeli ki. Megfelelő számú értékelhető munka beérkezése esetén azokból virtuális "vándorkiállítás" megszervezését tervezzük. A zsűri értékelésének eredményét, az esetleges vándorkiállítás részleteit az alapítvány blogján (itt) tesszük közzé.
A zsűri által legjobbnak ítélt 3 munkát az Alapítvány tárgyi elismerésben részesíti.
A beküldött művekkel, azok beérkezésétől kezdve az Alapítványrendelkezik.
A pályázatra pályamunká(ka)t beküldő a beküldés tényével tudomásul veszi és elfogadja a pályázati feltételeket.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kisplaszikai Pályázat 2008

A Gyermekek Világöröksége Alapítvány
"Köztéri díszek" címmel kisplasztikai pályázatot hirdet meg
az alábbi témakörben és feltételekkel
A pályázaton való részvételre várjuk az - elsősorban Budapest, IV. kerületben élő, illetve ott iskolába járó 10-14 éves - gyerekeket.
A pályázat témája: készítsd el a környezetedben egy közterületre általad megálmodott, az utcaképet vonzóbbá tevő, egyben hasznos díszítő elem (például: kandeláber, utcabútor, információs tábla/állvány, szobor, szökőkút, stb) arányosan kicsinyített mását, makettjét.
A makett bármely olyan anyagból készülhet, amivel ügyesen bánsz, és munkád végeredménye esztétikailag értékelhető. A munkádhoz mellékelj egy rövid és tömör leírást arról, hogy ki az alkotó (név, életkor), milyen valódi méretben, milyen anyagból kivitelezve és helyileg hova képzeled az utcadíszt.
Az elkészült, maximum 50x50x50 cm bennfoglaló méretű munkákat 2008. november
28-án 10 és 12 óra között kell a következő címen leadni:
Gyermekek Világöröksége Alapítvány/Mekkey Péter
1047 Budapest, Fóti út 59.II/4.
A beérkező alkotásokat zsűri értékeli ki. Megfelelő számú értékelhető mű beérkezése esetén azokból kiállítás megtartását tervezzük. A zsűri értékelésének eredményét blogunkon tesszük közzé december 10-től; a legjobbnak értékelt 3 munkát az alapítvány tárgyi elismerésben részesíti.
A beadott pályamunkákkal a továbbiakban az alapítvány rendelkezik. A fel nem használt műveket nem őrizzük meg.
A pályázatra alkotást beadó a beadás tényével tudomásul veszi és elfogadja a pályázati feltételeket.
---------------------------------------------------------------------------------------
Képzőművészeti Pályázat 2008

A Gyermekek Világöröksége Alapítvány gyermekrajz pályázatot hirdet
a Budapest IV. kerületben élő vagy ott iskolába járó 7-14 éves iskolás gyerekek részére az alábbi témakörben és feltételekkel
Válassz egy helyet közeli környezetedben - legyen az természeti képződmény vagy emberi alkotás -, amit fontosnak tartasz megőrizni a jövő nemzedékei számára. Ezt a helyszínt - például egy tájat, egy ember által alkotott építményt, vagy egy olyan pontot valahol, ahonnan egy szép természeti jelenség látható - örökítsd meg festészeti vagy grafikai technikával úgy, ahogyan azt Te látod.
A maximum A/3 méretű 30x40 cm) papírképek hátoldalán kérjük feltüntetni a készítőjük nevét, életkorát, a kép címét, elkészítésének technikáját, valamint egy nagyon rövid (5-10 mondat) leírást a képen szereplő témáról (miért ezt tartod megőrzendőnek, hogyan gondolod megőrizhetőnek).
A beérkezett munkákat zsűri bírálja el két kor-kategóriában (7-10 ill. 11-14 évesek). A zsűri által kiválasztott darabok bekerülnek a Gyermekek Világöröksége gyűjteményébe. Az eredményt 2008. november 30-ig blogunkban tesszük közzé. A zsűri díjakat is odaítél az általa arra érdemesnek tartott művek alkotóinak. Alapítványunk megfelelő számú bemutatható alkotás beérkezése esetére azokat kiállításon szándékozik bemutatni.
A keret és paszpartu nélküli, megfelelő védelmet biztosító módon csomagolt munkákat lehetőleg postai úton kérjük az alábbi címre eljuttatni:
Gyermekek Világöröksége Alapítvány/Mekkey Péter
1047 Budapest, Fóti út 59. II/4.
A beérkezési határidő 2008. november 20.
A postára adott pályaművekért a Gyermekek Világöröksége Alapítvány nem vállal felelősséget. A nyertes alkotások az Alapítvány tulajdonát képezik. A többi mű előzetes egyeztetést követően személyesen átvehető postacímünkön.
A beküldő pályamunkájának a Gyermekek Világöröksége Alapítványhoz juttatásával tudomásul veszi és elfogadja a kiírás feltételeit.
További információk elérhetők a 06 30 919 5007 telefonszámon és/vagy a paxisland@gmail.com-on.
----------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések: