Rajzpályázat értékelés és díjazottak:

Először is ki kell fejeznem örömömet, hogy ennyire szép és gondolatteljes munkák születtek a gyerekek kezéből.
A zsűri munkája nagyon nehéz volt, mert erős anyag gyűlt össze.
Nagyon szeretetteljes, természetszerető és felelősségteljes gondolkodásról árulkodnak a munkák. Művészileg a kivitelezést nagyon sokoldalúnak tartom és kreatívnak. A részletek kidolgozottak, kigondolt a színhasználat, a művek befejezettek és dekoratívak.
A díjazás szempontjából kénytelenek voltunk mégiscsak valamiféle sorrendet állítani. Korcsoportok szerint díjaztunk 3-3 legjobbnak ítélt alkotást. A zsűri többféle szempont alapján határozott. Figyelembe vettük a művek gondolati tartalmát, a kidolgozottság minőségét és a kompozíció egyediségét illetve harmóniáját.



Díjazott művek:


10 éves korosztály:


Szabó Szabina Anita
10éves
„A két nagy fa”

"A falunk határában van két nagy fa!
Én azokat nagyon szeretem. Hallottam már, hogy van olyan fa ami a világörökség része. Ez is lehetne az! "

Bizony van pár fa, ami a világörökség része. Ilyen például a Rákóczi-fa a Balaton mellett, vagy az „Ezeréves” –tölgy Zsennye falu határában. Most, hogy megrajzoltad, a te két nagy fád bekerült a Gyermekek Világörökségébe.
Erőteljes alkotás,dekoratív és bravúros anyaghasználati megoldásokkal.



Hevesi Henrietta
10éves
„Az ablakom előtti fa”
"Az ablakom előtti fa kismadarak lakóhelye. Szoktam őket figyelni, mert nagyon aranyosak. Sajnálnám, ha ezt a fát kivágnák, és nem lenne a madaraknak fészke itt. Jó lenne ha örökre itt maradhatnának. "

Ez a mű kompozíciója miatt figyelemreméltó. Míg a fa a téma, mégis a madárkákat látjuk, ahogy betekintenek az ablakon. Jók a képi megoldások, a madárnyomok perspektívája a hóban igen kedves és megfigyelt.



Tóth Tamara
10éves
„Körösszegapáti a legszebb hely!”

"Körösszegapátit szeretném megőrizni úgy ahogy van a gyerekeknek!
A mi falunk a legszebb a világon. Csak szegény az a baj."

Kedves, szeretetteljes alkotás, sokoldalú anyaghasználattal. A házikókon látszik, mivel fűtenek, egyikből sem füst jön: hol szívecskék, hol meg kis golyók.



11 éves korosztály:


Irmai Blanka
11éves
A berettyóújfalui Sárostókert


"A város szélén található, kedvelt pihenő övezet. Nagyon szép. Tele van madarakkal, növényekkel. Itt még a Berettyóújfalura jellemző nádas is van. Jó lenne, ha az unokáim is láthatnák majd."


Tavaszi, álomszerű alkotás a gazdag élővilággal rendelkező Sárostókertről.



Tóth Ágnes Rebeka
11éves
„A Sebes-Körös part”
"Én Körösszegapátiban lakom. A falunk mellett sok szép hely található. A szüleimmel egykorúak még gyakran jártak a Körösbe fürdeni. Nekünk nincsen a templomon kívül más ami a falué. Én azt hiszem, hogy a Körös nagyon fontos lenne, hogy megmaradjon a falunak tisztán, szépen."


Szép önarcképe egy sportos kislánynak, aki szereti a Köröst.



Juhász Rebeka
11éves
„A zsákai kastélyiskolát kéne megőrizni”

"A mamám Zsákán lakik. Ott van egy szép kastély, de már nagyon romos. Mama mesélte, hogy az valami grófé volt, de a háború után iskola lett. Mindenki oda járt iskolába. Az egész falu! Most nem nagyon van pénz rá, hogy rendesen megjavítsák, pedig tényleg nagyon szép."


12 éves korosztály:



Rózsvölgyi Viktória
12éves
„A városunk legszebb része a Völgy–köz”
"Ez a rész a város szélén található. Nagyon sok itt a gyerek. A házak szépen rendben vannak. Sok szép fa és virág van az udvarokon. A nagyvárosból, aki idejön nyaralni, mindenki nagyon élvezi a nyaralást, mert olyan „hangulata” van. A levegőnek jó az illata. Szerintem a gyerekeknek az ilyen helyeket kellene megőrizni a világörökség részeként."

Nagyon kreatív, mozgalmas alkotás,tele pici élettel.



Szőke Regina
12éves
A hortobágyi kilenclyukú híd
"Szerintem méltó örökségünk lenne. Itt ápolják a néphagyományokat és igazán szép is. Én imádok lovagolni, és azt hiszem, ha lenne pénzem, lenne egy ménesem ott."


Szívhezszóló alkotás, festőien véghezvitt művészi megoldásokkal.




Különdíj:



Pálfi Karolina
10éves
„Komádit. Úgy ahogy van”

"Komádi jó lenne a világörökség részének. Sokan élünk itt és szeretjük. Anyáék azt mondják kiskorukban szebb volt, de én most is szépnek látom."



Ebből a rajzból sugárzik a hely szeretete. Már alig várom, hogy elutazhassak Komádiba és megnézzem! A mű nagyon kidolgozott, „végigvitt”. Szépek a részletek, nagyon dekoratív, választékos a színvilág.



További beérkezett művek:


Bíró Boglárka
10éves
„Én a hóesést szeretném megőrizni a gyerekek számára!”

"Minden évben nagyon várom, hogy a hó leessen. Az én barátaim és mindenki az első hóban hógolyózik, szánkózik és hó angyalkát csinál! Egyszóval mindenki szereti a havat.
Nem tudom, hogyan lehetne a havat megmenteni. Mindenesetre én vigyázok a környezetemre és ha nagy leszek, lehet, hogy környezetvédő leszek."

Ez az alkotás költőisége miatt megragadó. A kép kompozíciója is érdekes, hogy egy staffázsalakként megjelenik benne az alkotó, ám arcát mégsem látjuk, velünk együtt gyönyörködik a hulló hópelyhekben.


Csordás Gabriella
10éves
„Ica néni udvara”
"Ica néni szereti a kutyákat, és ezért sok kóbor kutyát befogad. A kutyák imádnak nála lenni. Ott boldogok. Ilyen helyekre is gondolni kell, amivel bebizonyíthatjuk az emberségünket."

Örülök, hogy ez a kislány szereti a kutyákat és rögtön a kóbor kutyák problémájának megoldására is rálelt.



Varga Mihály
10éves
„A falunk melletti erdő ragadozó madarait!”

"Körösszakál mellett van egy erdő és abban sok madár él. Köztük az én kedvenceim a ragadozó madarak. Jó lenne ezt az erdőt megőrizni."

Szép rajzolatú munka, kellemes hideg színekben tartva.



Köszönjük a munkátokat, további jó alkotást és boldog életet kívánunk nektek!
Továbbá köszönjük a tanáraitoknak is, hogy felkészítettek benneteket erre pályázatra és elküldték nekünk a műveiteket!
Díjazottak figyeljék a postaládát!
--------------------------------------------------------------------------------------------
a képzőművészeti pályázat február 28-i beadási határideje lejárt. a szépséges munkákat beküldők érdeklődését és fáradozását köszönjük.
az eredményekről két héten belül itt, a blogunkban adunk hírt, illetve a nyerteseknek külön, postai úton is értesítést küldünk.
--------------------------------------------------------------------------------------------
sajnos, a fotopályázatunk (2009)sikertelenül zárult: értékelhető számú pályamű nem érkezett :(
------------------------------------------------------------------------------------------------
a november 28-i beadási határidővel meghirdetett kisplasztikai pályázatunk határideje - sajnos, eredménytelenül - lejárt.
kérünk, figyeld további kiírásainkat!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy a november 20-i határidővel meghirdetett gyermekrajz pályázatunk sem járt sikerrel - nem kaptunk értékelhető számú pályaművet.
Nem csüggedünk, továbbra is igyekezni fogunk érdeklődésetetket felkelteni, és részvételre bírni benneteket!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Sajnálattal kell minden kedves érdeklődő szimpatizánsunk (=a velünk rokonszenvezők)tudomására hoznunk, hogy a november 15-i beérkezési határidővel meghirdetett fotopályázatunkra nem érkezett értékelhető mennyiségű anyag. :(
Lehet, hogy ez a mi hibánk?
Keressük az okokat, és igyekszünk jobban, vonzóbban meghirdetni a következőt (merthogy, közeleg a téli iskolai szünet, ami megint jó alkalmat kínál majd arra, hogy nyitott szemmel és fotozásra kész mobillal járj-kelj a környezetedben).
Figyeld pályázati kiírásainkat!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
a Gyermekek Világöröksége Alapítvány 10-14 éves gyerekek számára pályázatokat hirdet meg. figyeld erre vonatkozó híreinket!
-------------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések: