újra itt van...

bizony, hosszú időre elhallgattunk - nem azért, mert nem történt velünk vagy általunk semmi. sajnos, informatikai hátterünk csődölt be: csak a közelmúltban nyílt lehetőségünk egy működőképes pc beszerzésére a több mint másfél éve "lekakukkolt" előző helyett.
nos, mogyoróhéjban, hogy (sok minden egyéb mellett) milyen fontosabb történésekben vettünk részt aktívan.

önkénteskedtünk a kismarosi 'ófalu' tájkert létrehozásának előkészítő munkálataiban. a tájkertről többet, bővebben a magosfa alapítvány honlapján - www.magosfa.hu - találhatsz.
  
részt vettünk az ipolytölgyesi cserge-malom maradványainak feltárásának, a környező terep elrendezésének, pihenőhely kialakításának munkálataiban. erről bővebben szintén magosfáék honlapján olvashatsz, illetve fotoalbumot találsz a www.magosfa.hu/index.php?q=img_assist/popup/1179 alatt.

újra ott voltunk a 2012-es ipoly tisztításon - http://vimeo.com/54791934 .




http://youtu.be/pbM5nspvWIE 

 a börzsönyi madarászokkal közösen 30 odúból álló telepet létesítettünk (és, természetesen, gondozzuk is folyamatosan) verőce borbély-hegy-én. erről többet megtudhatsz a www.borzsony.org/aloldalak.php?id=b_hirfolyam#oduveroce oldalon. ugyanott olvashatsz és videot is láthatsz arról, hogy szintén velük szép számú odú elkészítésének munkálataiban is segédkeztünk.


kismaroson egy, verőcén már két 'kincskereső ösvény'-t létesítettünk részben önállóan, részben a verőcei helytörténeti kör közreműködésével.



Nincsenek megjegyzések: